Ohje:Ongelman ratkaiseminen

Kosto-wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Toimintosivu Toiminnot:ProblemReports näyttää listan kaikista ilmoitetuista ongelmista.

Wikisi ylläpitäjänä sinulla on oikeudet ratkaista ongelmailmoituksia.

Ongelmien tarkasteleminen

Tarkastellaksesi listaa wikissäsi ilmoitetuista ongelmista, mene toimintosivulle Toiminnot:ProblemReports. Täällä näet taulukon ratkaisemattomista ongelmista ja oleellista tietoa siitä, missä, milloin ja kenen toimesta ilmoitukset tehtiin. Tätä listaa voi rajata ongelman tyypin mukaan napsauttamalla sivun yläosassa olevia luokkia.

Lukeaksesi kuvauksen ongelmasta, napsauta suurennuslasi-kuvaketta. Lukeaksesi kaikki mahdolliset yksityiskohtaiset tiedot ongelmasta, napsauta ongelman tunnistetta (ID-numeroa). Yksityiskohtaisiin tietoihin lukeutuvat ilmoittajan User-Agent-merkkijono, josta voi tunnistaa ilmoittajan selaimen, joka helpottaa selainkohtaisten ongelmien korjaamisessa, sekä ilmoittajan Flash-versio (olettaen, että ilmoittajalla on Flash asennettuna) ja ulkoasu, jota ilmoittaja käytti sivua tarkastellessaan.

Ongelmailmoituksen käsittely

Kun olet avannut ongelmailmoituksen yksityiskohtaisen näkymän (esim. Toiminnot:ProblemReports/3), voit vaihtaa ongelman tyyppiä, jos se on väärin. Esimerkiksi jos ohjelmiston ohjelmointivirhe on vahingossa merkitty sisältövirheeksi, voit käyttää "Vaihda ongelman tyyppiä" -pudotusvalikkoa vaihtaaksesi ongelman tyypin.

Jos olet ratkaissut ongelmailmoituksen, voit merkitä sen ratkaistuksi napsauttamalla taulukon toiminnot-sarakkeen vihreää oikein-merkkiä.

Jos ongelmailmoitus on väärin, esimerkiksi siinä pyydetään korjaamaan oikeaa sisältöä vääräksi, voit sulkea sen napsauttamalla punaista rastia.

Jos ongelma on sellainen, jota et pysty itse ratkaisemaan ja joka vaatii ShoutWikin henkilökunnan apua, vaikkapa ohjelmiston ohjelmointivirhe, napsauta keltaista kolmiota.

Jos ongelmailmoitus on roskapostiviesti, henkilökohtainen hyökkäys tai muuta vastaavaa ei-toivottua sisältöä, merkitse se henkilökunnan apua tarvitsevaksi ja henkilökunta huolehtii ilmoituksen poistamisesta. On parhainta tiedottaa henkilökunnalle yhteydenottolomakkeen välityksellä tämänkaltaisista ongelmista.

Jos haluat keskustella ongelmailmoituksesta muiden wikin ylläpitäjien tai käyttäjien kanssa, napsauta ilmoitusruudun kommentit-punalinkkiä, jonka kautta pääset luomaan keskustelusivua.

Jos sinun täytyy kysyä käyttäjältä lisätietoa, ilmoitusruudulla on laatikko, joka mahdollistaa sähköpostin lähettämisen ilmoittajalle.
Sähköpostilomakkeeseen on automaattisesti lisätty wikin käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi sekä ilmoittajan käyttäjänimi. Ilmoittajan sähköpostiosoite ei näy sinulle, ellei hän päätä vastata viestiisi.

Valmiit vastaukset

Yksityiskohtainen ongelmailmoitus.

Jos wikissäsi ilmoitetaan yleisesti samoista tai samankaltaisista ongelmista, saatat haluta luoda mallinevastauksia kyseisiä ilmoituksia varten. Mallinevastauksien lista löytyy sivulta Järjestelmäviesti:ProblemReportsResponses, jonne on linkki jokaiselta ongelmailmoitussivulta, sähköpostilomakkeen oikealla puolella. Järjestelmäviesti:ProblemReportsResponses-järjestelmäviestin syntaksi on:

* [[Malline:Foo|Kuvaus]]
* [[Malline:Bar|Toinen kuvaus]]

Kun kyseistä mallinelinkkiä napsautetaan, mallineen sisältö lisätään automaattisesti sähköpostikenttään, joten sen ansiosta sinun ei välttämättä tarvitse kirjoittaa monisanaista vastausta uudestaan ja uudestaan.

Ilmoitusten tilan seuraaminen

Kuten sivujen siirtäminen ja poistaminenkin, ongelmailmoitukset näkyvät tuoreissa muutoksissa sekä niiden omassa lokissaan, toimintosivulla Toiminnot:Loki/pr_log. Kaikki ongelmailmoituksiin tehdyt toiminnot aina itse alkuperäisestä ilmoituksesta ylläpidollisiin toimiin, kuten ilmoituksen tyypin muuttamiseen, ilmoittajalle viestittämiseen tai ilmoituksen sulkemiseen kirjataan tähän lokiin. Aiheeseen liittyvät lokimerkinnät näkyvät myös ongelmailmoitussivun alaosassa, sähköpostilomakkeen alapuolella, kun tarkastelet yksittäisen ongelmailmoituksen yksityiskohtia.

Voit myös tarkastella suljettuja ilmoituksia sekä ilmoituksia, joiden on merkitty vaativan henkilökunnan apua Toiminnot:ProblemReports-sivun kautta aiemmin mainitun ilmoituksen tyypin perusteella tehdyn listauksen lisäksi. Kyseiseltä sivulta löytyy myös linkki RSS-syötteeseen, mikäli haluat tarkastella ongelmailmoituksia syötteenlukijan kautta.

Yksittäisissä ilmoituksissa on muutosloki sivun alaosassa.

Katso myös